Jeg har længe gerne villet med Nung, vores hushjælp, på marked, så hun kunne fortælle lidt om ingredienser, priser og gode steder. Nogle gange har hun allerede været på marked, når hun kommer om morgenen. Andre gange tager hun afsted om formiddagen. Det lykkedes mig at komme afsted med hende i denne uge.

Vi har fået at vide, at der skulle ligge en slagter tæt på, men kødet skulle være rimelig dyrt. Men så har det måske ligget på køl, hvilket jeg savner.
Den dag jeg tog med Nung på marked, var det primært for at kigge på deres udbud af kød og for at få en rundvisning i selve bygningen. Allerede når man går ind i bygningen, bliver man mødt af en mærkelig duft/lugt, som er ubeskrivelig. Når jeg går rundt derinde, kigger jeg kun på de ting, som jeg ved, hvad er!
Nung er utrolig sød og venlig. På vej hen til markedet var hun meget påpasselig med at tage mig i hånden, når vi skulle over vejen. Inde i bygningen trak hun mig rundt (arm i arm) for at vise de forskellige områder. Hun viste mig nogle gode steder, hvor hun også har nogle faste sælgere, som hun går til, f.eks. for at købe frugt.

I min hånd havde jeg skrevet med kuglepen, hvordan man siger 100 g. Kvinden smilede bare til mig, da jeg sagde det. Hun mente nok, at det var for lidt, eller så var det min udtale. Hun havde et lille stykke til at ligge, som vejede 200 g, så det tog jeg. Jeg fik hende til at skære det ud i bittesmå stykker, da vores knive i huset ikke er noget at råbe hurra for. De er gode nok men meget sløve. Nung sliber dem på bagsiden af en tallerken!
Nung havde sagt, at jeg nok skulle betale 8000 VND for 100 g kød. Jeg skulle betale 16.000 for de 200 g, så det passede jo meget fint. Når man skal regne om fra dong til dkr, så fjerner vi 4 nuller og ganger med 4. Så kan I selv regne ud, hvor meget jeg kom af med. Vi lavede en rigtig god ret med kødet, som vi tror var beef... På panden kom vi kød, løg, hvidløg, rød peberfrugt, cirongræs, karry, salt, peber og friske tomater, så der blev en lille sovs. Jeg havde lavet chapati (indiske brød på panden), hvor vi kom kødfyldet i. Dertil havde jeg lavet en dressing med yoghurt, limesaft, karry, løg, hvidløg, salt og peber. Det blev jo til et helt festmåltid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar