Det vietnamesiske told- og postsystem er meget grundige! De gennemsøger gerne pakker fra udlandet. Sådan gik det også en pakke fra forældrene Lyhne, der var temmelig maltrakteret og havde fået ret meget tape for at lukke hullet igen. Desuden var den temmelig krøllet. Men indholdet var stadig det samme. Tak for det!
Og så tager det tilsyneladende det grundige vietnamesiske postsystem lang tid at undersøge pakkerne. I hvert fald tog det omkring 1 måned at få denne pakke herover.
Men ”that´s life” – vi klarer det nok! Det er i hvert fald rart at få pakker og breve! Det er vi meget glade for.
onsdag den 19. september 2007
En typisk dag for os
En typisk hverdag for os er præget af arbejde. Ivar står op ca. 7.30 og har god tid til at gå i bad, spise morgenmad, evt. læse private mails og rydde lidt op, inden han går ud af døren et par minutter i 8.30, hvor arbejdet starter på den anden side af (den meget trafikerede) gade.
På disse to billeder kan I se Dien Bien Phu, gaden med ambassaden på to forskellige tidspunkter. Omkring 17-19 er der rimelig meget kaos på gaden. Begge billeder er taget fra fortovet udenfor ambassaden. Vi bor lige ovre på den anden side af vejen, men derfor kan det godt tage nogle minutter at krydse gaden.
Udluftningen er vigtig og derfor en fast del af morgenrutinerne. Aircondition-anlægget skal selvfølgelig slukkes inden – det kører ofte 15 timer i døgnet. Udluftningen bringer varm, fugtig luft ind i rummet, men vi regner med at affugtningsfunktionen i airconditioning-anlægget tager det værste.
Imens Ivar går rundt og ordner forskellige ting om morgenen halv-sover Line. Hun begrunder sin ekstra søvn med hensynet til andre: ”Vi bor jo 5 i huset, så det er fint nok, at vi ikke alle skal på badeværelset samtidigt.” Til gengæld får hun også meget arbejde fra hånden, når hun står op. Ved computeren udarbejder hun gode undervisningsmaterialer til både voksen- og børneundervisningen. Men i ny og næ sker det også, at hun har tid til også at købe en kjole, et par trøjer eller handle på markedet.
Efter 8 timers arbejde er Ivar udkørt, når han kommer hjem. Men det er langt fra altid, der er tid til at slappe af – i den første 1½ måned har vi haft mange gøremål sammen i tiden inden aftensmad.
Aftenen bruger vi så på at ringe til familien over skype (helst med videobilleder), læse en bog (Ivar er ved den fjerde – og var ikke tilfreds med slutningen af Harry Potter serien), se en film (Line er på et temmelig højere antal videoer, som venligst er doneret til huset af de tidligere praktikanter), planlægge rejser for weekenderne (vigtig post), mv.
Line fortsætter ofte med at arbejde på undervisningsmaterialer, og Ivar er også så småt begyndt at forberede sin projektopgave til universitetet.
Og når klokken så bliver henad 22-23 stykker er vores batterier ofte helt flade, og airconditionen bliver sat på nat-niveau (det har taget mange nætter at finde det helt rette).
På disse to billeder kan I se Dien Bien Phu, gaden med ambassaden på to forskellige tidspunkter. Omkring 17-19 er der rimelig meget kaos på gaden. Begge billeder er taget fra fortovet udenfor ambassaden. Vi bor lige ovre på den anden side af vejen, men derfor kan det godt tage nogle minutter at krydse gaden.
Udluftningen er vigtig og derfor en fast del af morgenrutinerne. Aircondition-anlægget skal selvfølgelig slukkes inden – det kører ofte 15 timer i døgnet. Udluftningen bringer varm, fugtig luft ind i rummet, men vi regner med at affugtningsfunktionen i airconditioning-anlægget tager det værste.
Imens Ivar går rundt og ordner forskellige ting om morgenen halv-sover Line. Hun begrunder sin ekstra søvn med hensynet til andre: ”Vi bor jo 5 i huset, så det er fint nok, at vi ikke alle skal på badeværelset samtidigt.” Til gengæld får hun også meget arbejde fra hånden, når hun står op. Ved computeren udarbejder hun gode undervisningsmaterialer til både voksen- og børneundervisningen. Men i ny og næ sker det også, at hun har tid til også at købe en kjole, et par trøjer eller handle på markedet.
Efter 8 timers arbejde er Ivar udkørt, når han kommer hjem. Men det er langt fra altid, der er tid til at slappe af – i den første 1½ måned har vi haft mange gøremål sammen i tiden inden aftensmad.
Aftenen bruger vi så på at ringe til familien over skype (helst med videobilleder), læse en bog (Ivar er ved den fjerde – og var ikke tilfreds med slutningen af Harry Potter serien), se en film (Line er på et temmelig højere antal videoer, som venligst er doneret til huset af de tidligere praktikanter), planlægge rejser for weekenderne (vigtig post), mv.
Line fortsætter ofte med at arbejde på undervisningsmaterialer, og Ivar er også så småt begyndt at forberede sin projektopgave til universitetet.
Og når klokken så bliver henad 22-23 stykker er vores batterier ofte helt flade, og airconditionen bliver sat på nat-niveau (det har taget mange nætter at finde det helt rette).
Madlavning
Madlavning herovre er spændende: nye ingredienser og nye muligheder. Grøntsager og kød købt på markederne er billige, og hvis man handler om morgenen er varerne friske!
Et dejligt bananudvalg.
Morgenmaden er dagens vestlige måltid. Den består af cornflakes, musli eller havregryn overhældt med noget halv-fed, sødt vietnamesisk mælk.
Frokosten får Ivar på ambassaden. Kantinen er god og billig (3-4 kr. per frokost), og menuen er oftest stegt kød, ris og en enkelt slags grøntsag. Line er begyndt at lave mad sammen med vores maid Nung, og suger til sig af vietnamesiske opskrifter og kogekunst-fif. Ivar får glæde af det tillærte om aftenen.
Vi har indtil videre foretrukket at lave aftensmad selv. Det giver indtryk af hverdagsrutiner, og det er godt at have noget at være sammen om. Menuen er oftest grøntsager stegt på panden med gode nudler, Dien Bien ris eller – en sjælden gang – pasta til. I køkkenet er der soja, fiskesauce, smagsforstærkere og andre gode ting at tilsætte, og vi har selv fået købt nogle krydderier: oregano, paprika, merian og stødt kanel. Vi fandt en lille butik på det lokale marked, der havde store bøtter med mange forskellige krydderier.
Vestlige varer kan købes i de store og dyre supermarkeder (som der faktisk ikke er så mange af), men det er ikke så mange madvarer, vi køber der. Det er mest æg, mælk, salt, mel, sukker og morgenmadsprodukter.
Line har i ugevis været på jagt efter gær, og har da for nyligt også fundet noget tørgær i en butik, der forhandler vestlige varer. Butikken hedder L's place og ligger tæt på Sheraton Hotel, hvis nogle skulle være interesseret. De skulle også have rugbrødsblandinger, men der var desværre udsolgt, da vi var forbi.
Vi arbejder på en ranking af spisesteder, men skal lige have fundet et smart system til at opdatere det på nettet, inden vi lægger det ud.
Et dejligt bananudvalg.
Morgenmaden er dagens vestlige måltid. Den består af cornflakes, musli eller havregryn overhældt med noget halv-fed, sødt vietnamesisk mælk.
Frokosten får Ivar på ambassaden. Kantinen er god og billig (3-4 kr. per frokost), og menuen er oftest stegt kød, ris og en enkelt slags grøntsag. Line er begyndt at lave mad sammen med vores maid Nung, og suger til sig af vietnamesiske opskrifter og kogekunst-fif. Ivar får glæde af det tillærte om aftenen.
Vi har indtil videre foretrukket at lave aftensmad selv. Det giver indtryk af hverdagsrutiner, og det er godt at have noget at være sammen om. Menuen er oftest grøntsager stegt på panden med gode nudler, Dien Bien ris eller – en sjælden gang – pasta til. I køkkenet er der soja, fiskesauce, smagsforstærkere og andre gode ting at tilsætte, og vi har selv fået købt nogle krydderier: oregano, paprika, merian og stødt kanel. Vi fandt en lille butik på det lokale marked, der havde store bøtter med mange forskellige krydderier.
Vestlige varer kan købes i de store og dyre supermarkeder (som der faktisk ikke er så mange af), men det er ikke så mange madvarer, vi køber der. Det er mest æg, mælk, salt, mel, sukker og morgenmadsprodukter.
Line har i ugevis været på jagt efter gær, og har da for nyligt også fundet noget tørgær i en butik, der forhandler vestlige varer. Butikken hedder L's place og ligger tæt på Sheraton Hotel, hvis nogle skulle være interesseret. De skulle også have rugbrødsblandinger, men der var desværre udsolgt, da vi var forbi.
Vi arbejder på en ranking af spisesteder, men skal lige have fundet et smart system til at opdatere det på nettet, inden vi lægger det ud.
Abonner på:
Opslag (Atom)