mandag den 1. oktober 2007

Når vi bestiller mad udefra...

Det sker af og til, at vi bestiller mad udefra. Det er nemt, og det er billigt, og der er mange steder at vælge imellem. Det er lidt en anden tilværelse end derhjemme, hvor vi aldrig ville finde på at bestille mad udefra. Men det er sjovt at prøve!!

Når vi ringer og bestiller, går der normalt mellem 30 og 45 min, så hvis vi bare bestiller en kødret, så er der tid til selv at koge ris eller nudler. Maden er godt tilberedt og den er rygende varm, når den kommer.

Ivar og jeg er vilde med indisk mad, både vegetarisk og ikke-vegetarisk. Når vi bestiller indisk har vi et par gange fået en hel deal, hvor der er aftensmad til to dage til ca. 35-40 kr. Den består af ris, raita (en agurkedressing med hvidløg og tomater), tre forskellige sovse med eller uden kød og en mærkelig dessert, som vi aldrig spiser... Så bestiller vi deres gode naan-brød som er fantastisk gode og mætter også en del.

På billederne kan I se vores indiske måltid, som smager fantastisk! Nogle helt andre smagsoplevelser end dem man er vant til. Prøv det!

Hot Pot - aftensmad

Vi havde hørt og læst om Hot Pot, men nu skulle det også prøves. Vi var fem fra huset i går, der tog afsted for at prøve Hot Pot til aftensmad. Tæt på huset ligger der et par gader med kun små spisesteder, hvor der i én gade serveres mange retter med fisk, muslinger og østers, men der ligger også en gade, hvor de serverer Hot Pot.

Man kan få forskellige hot pot-menuer og størrelser. Så prisen afhænger af hvor mange man er, der skal dele maden. Vi var fem og fik en hotpot til 180.000 dong (ca. 70-80 kr.), og det var passende. Vi blev i hvert fald meget mætte.

De stiller et gasblus på midten af bordet, hvor de så kommer med et fad, hvor der er en gryde i midten. Vi bestilte en hot pot med okse, svin, tofu og noget der mindede om rodfrugter. I gryden var der en form for bouillon, hvor der lå tomater og grønsager. Når vandet kogte kunne vi komme kødet i, nudler, noget der mindede om båndpasta, kålblade og noget andet salat der hedder morning-glory.

Det mindede meget om fondue, men hvor olien var skiftet ud med vand.